Shakkia ja Sudokua netissä

Shakki, tuo nerojen peliksi mielletty lautapeli jonka säännöt kuullostavat maallikon korvaan omituisilta eikä ikinä muista kuka saa syödä kenetkin ja minne suuntaan pitikään liikkua. Sitä on mukava pelata kaverin kanssa nokikkain tai vaikka kirjeitse jonkun aivan muualla asuvan kanssa. Mutta aina ei ole mahdollista pelata shakkia kaverin kanssa. Silloin on hyvä ottaa avuksi esimerkiksi internet ja pelata joko virtuaalista vastustajaa kohtaan tai kohdata joku toinen shakin pelaaja jossakin toisaalta. Googlaamalla löytyy varmaan jokaiselle sopiva pelisivusto mutta esittelen tässä muutaman sivun.

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee sivusto nimeltä http://pelikone.fi/pelit/tagi/shakki . Sivulta löytyy yhdeksän eri shakkiversiota 3D-versiosta Obamashakkiin. Hmm.. kuulostaa mielenkiintoiselta. Käytännössä tässä shakissa kuninkaat ja hevoset ym oli korvattu Yhdysvaltojen merkkihenkilöillä. Älypäältä http://alypaa.com/nettipelit/pelit/Shakki löytyy myös aivan kelvollinen shakkiversio.

http://shakki.1001pelit.com/ sivulla on esitellä kymmenen erilaista shakkigrafiikkaa ja aapeli-sivustolla http://www.aapeli.com/community/user/–pelikone–/statistics/shakki/ pääset myös haastamaan itse mieleisesi kilpakumppanin ja pitää vaikka tilastoa paljonko on tullut voittoja ja paljonko tappioita.

Ulkomaisista sivustoista varmaan turha esitellä muita kuin aivan http://www.chess.com/ jossa pääsee ottamaan osaa oikeisiin turnauksiin. Sivustoilla on lähes 9 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa ja sieltä löytyy myös opastusvideoita jne.

Niille joille sudokut ovat mieleisempiä, löytyy myös vaihtoehtoja. Ai että mikä sudoku? No tietenkin tuo Japanista Suomeenkin rantautunut numeropeli, jossa perinteisemmässä versiossa täytetään 9×9 ruudukkoa luvuilla 1-9 yhdeksän kertaa. Heh, ai menit jo sekaisin? Helppoa se on kun se kerran aloittaa. Sudokut ovat mukavaa ajanvietettä missä tahansa ja niihin jää helposti koukkuun.

Nettiversioiden mukavuus piilee siinä että jos menee väärin, ei tarvitse koko sudokua heittää roskakoriin kuten monesti mustekynällä täyttäessä käy kun menee pieleen. Yhdellä klikkauksella saa selville onko sudoku mennyt oikein ja parhaimmassa tapauksessa se vielä näyttää missä on menty pieleen.
http://alypaa.com/sudoku on hyvä sudoku aloittaa. Älypään sivulta löytyy perinteinen numerosudoku tai värisudoku ja tasoja helposta vaikeaan.
http://www.websudoku.com/ löytyy tuhansia eri sudokuja.

http://www.sudokuxl.org/ sivulta löytyy sekä sivulla pelattavia sudokuita että tulostettavia.
Ja jos ei pelikoneen http://pelikone.fi/channels/Sudoku valikoimista löydy sopivaa sudokua, niin sitten ei mistään.